úterý 30. dubna 2013

A znovu pozdě, je to fér?

O schváleném plánu na parkové úpravy kolem Rotundy jsme se dozvěděli čirou náhodou.

A znovu pozdě, je to fér? Všechno je už dávno schváleno, žádost o dotaci na projekt podána. Rada města odsouhlasila. Minulý čas.


Koukám jak tele na nová vrata. Kácet se má v druhé polovině roku, až budou peníze.
 
Víte o tom něco?

Stránka Kvetoucí Stromy pro Starý Plzenec původně vznikla jako reakce na decimování velkého počtu lip v našem městě. Cílem je navázat spolupráci s městem, pojmenovat styčné body a zájmy, dohodnout se a najít v územním plánu okolí města rozsáhlejší lokality pro výsadbu stromů a keřů, dát v krajině prostor kulturní i divoké zeleni která sama kvete, dýchá, dává.

Hned na začátku ale narážíme na problém, na projekt o kterém dohromady nikdo nic neví, přestože už prý prošel všemi schvalovacími kolečky na příslušných komisích i úřadech města. Jedná se o projekt starý zhruba 10 let, pojednávající krajinné úpravy kolem Rotundy sv.Petra a Pavla. V rámci úprav se prý má vykácet 32 třešní. To prakticky znamená , že zmizí kvetoucí sad , zmizí dominanta Plzence tak jak ji známe. Projekt nyní čeká jen na přiklepnutí peněz z dotačního programu, pily prý uslyšíme na podzim.

Podali jsme proto na město jménem jednoho člena naší  FB skupiny žádost o zveřejnění dokumentace k zmíněnému projektu. Zároveň spouštíme malou informační kampaň. Chceme se něco dozvědět. O projektu i o Vás. Chceme abyste i Vy věděli víc. Hledejme řešení.


Duben 2013 - sad ještě kvete - naposled?

Žádné komentáře:

Okomentovat